8 op Scheveningen

In het weekend van 21 en 22 april 2012 werd het eerste project van 8 fotografen van de KS in Galerie de Fietsenstalling getoond. De expositie, “8 op Scheveningen”, liet de zeer uiteenlopende visies op Scheveningen van de deelnemers zien.

Een foto-installatie van de Keizerstraat en één van de Werfstraat door Fineke van der Veen, de vogels aan het strand en in het havengebied van Jacintha Van Beveren, de traditioneel geklede Scheveningse vrouwen van Marilène Dubois, geabstraheerde details uit de haven van Sylvia de Tombe, met olieverf bewerkte zwart-wit foto’s van Greta Cune, caleidoscopische “lopers” van Scheveningse bouwwerken door Dorine Kleinloog, strandevenementen en strandtenten van Veronica Terlingen en zandpanorama’s en –structuren van Els van Asten. De expositie werd zeer druk bezocht en mag dus een geslaagd evenement worden genoemd.

De groep van 8 is van plan met deze expositie een traditie in gang te zetten van minimaal één jaarlijkse tentoonstelling. Op de site van de KS zullen de aankondigingen hiervan te lezen zijn.

8opScheveningen