Over de KS

Kunstenaars in het Statenkwartier (KS) is een platform van 80 kunstenaars en is opgericht als initiatief vanuit een actieve groep kunstenaars, die wonen of werken in het Statenkwartier. Het platform bestaat 5 jaar.

Er is een bestuur met vijf leden, een huishoudelijk reglement en een smoelenboek. Van de leden wordt een actieve bijdrage verwacht bij het organiseren van exposities. De leden van de KS komen enkele malen per jaar bij elkaar voor een vergadering en er is een goed contact met kunstenaars in andere buurten. Bent u zelf kunstenaar, hetzij professioneel, hetzij gedreven amateur, wonend en/of werkend in het Statenkwartier en wilt u zich aansluiten bij de KS? Neemt u dan contact op met één van de bestuursleden voor een kennismaking. Voorwaarde is dat u actief bezig bent met het maken van kunst.

Online galerie – kunst kopen

In 2014 zijn we gestart met onze online galerie, kunstenaars uit de wijk die lid zijn van de KS presenteren zich met hun werk in deze galerie. Zo kunt u, nog beter kennismaken met de kunstenaars uit de wijk en u kunt hun werk natuurlijk ook kopen via deze site. Om een kunstwerk aan te schaffen dient u rechtstreeks contact op te nemen met de betreffende kunstenaar, afrekenen via de website is niet mogelijk!

Exposeren

Er zijn mogelijkheden tot exposeren op verschillende plaatsen bijvoorbeeld de bibliotheek en diverse instellingen en gezondheidscentra. De leden weten elkaar onderling goed te vinden. Zo is een groep fotografen uit de KS een samenwerkingsverband aangegaan en een andere groep heeft een mini-kunstroute georganiseerd. Een paar keer per jaar organiseert de KS een lezing waarbij onderlinge uitwisseling van ervaring en kennis centraal staat of waar een gast wordt uitgenodigd om te spreken.

Kunstroute Statenkwartier, 8 en 9 april 2017

  

Klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave!

Contact:

Joyce Weber: j.weber@planet.nl
Nicolette Bénard: nbenard@xs4all.nl